2020-10-28 08:14:23• hírek • Szatmár.ro

Szatmáron elsőként a Mihai Eminescu Főgimnázium váltott piros forgatókönyvre

Foto: wikipedia
Foto: wikipedia

A Mihai Eminescu Főgimnázium három különböző osztályában diagnosztizáltak koronavírussal fertőzött diákokat (osztályonként 1-et), minek értelmében legkevesebb 14 napra piros forgatókönyvre vált a tanintézmény – tájékoztatta szerkesztőségünket Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő.

Legutóbb arról számoltunk be olvasóinknak, hogy Szatmár megyében egyetlen iskola (a Csomaközi Általános Iskola) tért át a piros forgatókönyvre, melynek értelmében a diákok kizárólag online oktatásban vehetnek részt, viszont szerkesztőségünk legfrissebb információi szerint a szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnázium is erre a sorsra jutott, miután három különböző osztályban is megfertőződött 1-1 diák.

Ezt Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő is megerősítette. Elmondta továbbá azt is, hogy szerdán újabb vezetőtanácsi ülést tartanak a tanfelügyelőségen, és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság legfrissebb adatai alapján újratárgyalják a megye összes iskolájának oktatási forgatókönyveit, így könnyen lehet, hogy ahol még múlt héten zöld forgatókönyv szerint zajlott az oktatás, napokon belül sárgára, vagy akár pirosra válthatnak. Ez terrmészetesen a településen regisztrált esetszámok alapján kiszámolt fertőzöttségi rátától, illetve az, egy adott tanintézményben regisztrált esetszámtól függ.


Egyébként Szatmárnémetiben és Nagykárolyban már minden iskola sárga forgatókönyvvel működik, tehát a diákságnak csak egy része van fizikailag jelen az órákon, a többiek otthonról, online kapcsolódnak be a napi munkába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: